I denne specielle tid er hverdagen på Vækstcentret også i høj grad forandret: kurser flyttes til næste semester og de vanlige besøg og ophold fra alle de kursister og gæster, der i årevis er kommet her for at cirkulere med stedet, er sat på pause. Hverdagsaftnernes fællesspisning, netværksgrupperne og et væld af sociale aktiviteter, der holder et fællesskab som vores sammen, er aflyst.

Der bliver stille, og der er tid og mulighed for at fordybe sig, selv om det indimellem for nogen kan føles udfordrende at give sig selv plads til at synke ned i den uvisse fremtid, hele verden går i møde.

 

På Vækstcentret følger vi naturligvis myndighedernes anbefalinger omkring at holde afstand, og er optagede af hvordan vi under de betingelser kan opretholde det essentielle svinghjul, som de daglige meditationer i snart 38 år har været for Vækstcenteret, kursister og de mange besøgende. På den baggrund er der opstået en smuk praksis med også at sidde rundt om springvandet til de daglige meditationer for de af os, der ikke er plads til i Store Sal.

vaekstcenteret_meditation_gårdsplads_april2020_sh

I starten af april rammesatte vi to meditationsdage sammenfaldende med at Jes underviste på 3 mdr. retreatet på Louns. Det blev nogle fine dage, hvor mennesker mediterede i de faste perioder rundt på hele Vækstcenterets matrikel, og en kærkommen påmindelse om at vi trods verdens skæve gang og utallige restriktioner kan finde vej og nye måder at få vores praksis og fællesskab til at udfolde sig.

Der bliver stille – og der er tid og mulighed for at fordybe sig.