Del på facebook / mail:

Grundøvelse 3

Det dobbelte C

Denne øvelse sigter mod at bringe uerkendte eller uintegrerede emotionelle temaer til bevidsthed, og hjælpe til at udtrykke meninger og følelser mere autentisk.

Begynd med at holde bevidstheden i et punkt ca. 10 centimeter foran panden.

Træk med en indånding energi og bevidsthed ind til pineal-centeret midt i hovedet og videre ned gennem centerlinjen til solar plexus.

Slut indåndingen i et punkt ca. 10 centimeter uden for kroppen, på niveau med solar plexus.

Lad derpå energi og bevidsthed med den næste udånding bevæge sig tilbage til solar plexus og op ad centerlinjen til hals-centeret og derfra ud foran gennem halsen.

 

Det dobbelte C er en af de fem grundøvelser som indgår i Vækstcenterpædagogikken. De fem grundøvelser bevæger eller cirkulerer energi fra åndedrættet i særlige baner i kroppen. Øvelserne er i de sidste mere end 35 år blevet brugt af bogstaveligt talt tusindvis af mennesker i Vækstcenterets undervisning.

Inden du går i gang med øvelsen:

Find et sted, hvor du føler der er plads og ro. Sæt dig godt til rette på en stol eller måske på en pude på gulvet. Brug et øjeblik på at mærke din krop, dit åndedræt, lad sindet falde lidt til ro, og indstil dig på at begynde øvelsen.

Når du afslutter øvelsen, kan det være godt at afrunde med at mærke hele din krop og hvordan det er at være tilstede lige nu. Som en registrering, en sansning af et øjebliksbillede af, hvorledes du mærker dig selv og har det lige nu.

Gentag øvelsen i en rolig åndedrætsrytme i ca. fem minutter.

De fem grundøvelser

Pineal – hara er en af de fem grundøvelser som indgår i Vækstcenterpædagogikken. De fem grundøvelser bevæger eller cirkulerer energi fra åndedrættet i særlige baner i kroppen. Øvelserne er i de sidste mere end 35 år blevet brugt af bogstaveligt talt tusindvis af mennesker i Vækstcenterets undervisning.

Det fulde øvelsesprogram udføres normalt i denne rækkefølge: 1) Pineal – hara, 2) Krone – rod, 3) Det dobbelte C, 4) Yin – yang kredsløbet og 5) Essens – hjerte. For begyndere er det muligt i en periode at arbejde med blot to af øvelserne: 1) Pineal – hara og 2) Essens – hjerte. Ønsker man en enkelt øvelse mere, kan man arbejde med 1) Pineal – hara,  2) Yin – yang kredsløbet og 3) Essens – hjerte.