Del på facebook / mail:

Grundøvelse 5

Essens – hjerte

Ca. 30 centimeter over toppen af hovedet befinder sig et punkt som kaldes essenspunktet.
Dette punkt er blevet beskrevet som en åbning mod en anden dimension, hvor et menneskes iboende højere potentialer kan kontaktes.

Hjertecenteret er i midten af brystet. Det er det sted i den fysiske krop, hvor identiteten har et naturligt fokuspunkt.

Ved at kombinere essenspunktet med hjertet antydes en manifestationsproces af potentialer og dybere talenter.
Følgende version af øvelsen understreger dens udadgående og givende aspekt.

 

Øvelsen begynder i essenspunktet.

Med en indånding bevæges energi og opmærksomhed ned til issen og videre ned gennem centrum af hovedet og halsen til hjertecenteret midt i brystet.

Med en udånding bevæges energi og opmærksomhed ud gennem forsiden af brystet og længere ud.

Efter udåndingen er færdig springer bevidstheden tilbage til essenspunktet og en ny bevægelse ned til hjertet starter med indåndingen.

 

Essens – Hjerte er en af de fem grundøvelser som indgår i Vækstcenterpædagogikken. De fem grundøvelser bevæger eller cirkulerer energi fra åndedrættet i særlige baner i kroppen. Øvelserne er i de sidste 30 år blevet brugt af bogstaveligt talt tusindvis af mennesker i Vækstcenterets undervisning.

Inden du går i gang med øvelsen:

Find et sted, hvor du føler der er plads og ro. Sæt dig godt til rette på en stol eller måske på en pude på gulvet. Brug et øjeblik på at mærke din krop, dit åndedræt, lad sindet falde lidt til ro, og indstil dig på at begynde øvelsen.

Når du afslutter øvelsen, kan det være godt at afrunde med at mærke hele din krop og hvordan det er at være tilstede lige nu. Som en registrering, en sansning af et øjebliksbillede af, hvorledes du mærker dig selv og har det lige nu.

Udfør øvelsen i ca. fem minutter.

De fem grundøvelser

Pineal – hara er en af de fem grundøvelser som indgår i Vækstcenterpædagogikken. De fem grundøvelser bevæger eller cirkulerer energi fra åndedrættet i særlige baner i kroppen. Øvelserne er i de sidste mere end 35 år blevet brugt af bogstaveligt talt tusindvis af mennesker i Vækstcenterets undervisning.

Det fulde øvelsesprogram udføres normalt i denne rækkefølge: 1) Pineal – hara, 2) Krone – rod, 3) Det dobbelte C, 4) Yin – yang kredsløbet og 5) Essens – hjerte. For begyndere er det muligt i en periode at arbejde med blot to af øvelserne: 1) Pineal – hara og 2) Essens – hjerte. Ønsker man en enkelt øvelse mere, kan man arbejde med 1) Pineal – hara,  2) Yin – yang kredsløbet og 3) Essens – hjerte.